Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα", 
του Ευγένιου Τριβιζά 

(Εικονογράφηση: Μιχάλη Κουντούρη)

"Ήταν κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Ακόμα και τις λέξεις που είχανε τις συλλαβές καλά κι αυτές τις μισούσε...". Περισσότερο, όμως, απ'όλα η Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα και έτρεμε από φρίκη στη θέα των παιδιών της γειτονιάς, όταν τα τραγουδούσαν. Έτσι, μια παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποφάσισε να τα τιμωρήσει μεταμορφώνοντάς τα σε βατραχάκια, γατούλες, κατσικάκια και ό,τι άλλο μπορούσε να σκεφτεί το φθονερό της μυαλό! Όμως, τίποτα απ' όλα αυτά δεν ήταν αρκετό για να τα σταματήσει. Τα παιδάκια συνέχισαν να τραγουδούν με βατραχίσια, γατίσια, κατσικίσια και όποια άλλη φωνή διέθεταν τα ζωάκια στα οποία τα μεταμόρφωνε. Μέχρι που αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι τους μια για πάντα κλέβοντας τις φωνές τους και φυλακίζοντάς τες μέσα σε μπαλόνια. Θα καταφέρουν, άραγε, τα παιδιά να πάρουν πίσω τις φωνούλες τους και να συνεχίσουν να τραγουδούν τα κάλαντα; Και πώς θα κατορθώσουν να πείσουν την Φρικαντέλα για την αξία της πιο υπέροχης γιορτής του χρόνου και τη σημασία του να διαλαλείς τη χαρά τραγουδώντας τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι; 




Πρόκειται για μια πασίγνωστη χριστουγεννιάτικη ιστορία και από τις πλέον ευρηματικές του Ευγένιου Τριβιζά. Γεμάτη χιούμορ, επαναλήψεις που αρέσουν στα μικρά παιδιά και χαρούμενη εικονογράφηση, έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα βιβλία, ενώ έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο θεατρικό σανίδι, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο δεύτερο μισό του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με κάλαντα από όλη την Ελλάδα, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο γνωστά. Αποτελείται, συνολικά, από 64 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης.



Μπορείτε, αν θέλετε, να παρακολουθήσετε το video από την παράσταση που ανέβηκε το 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:



Δεν υπάρχουν σχόλια