Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...
2 χριστουγεννιάτικα παραμύθια των εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

"Το πιο Υπέροχο Δώρο του Κόσμου", του Mark Sperring (Εικονογράφηση: Lucy Fleming)


Ένα Χριστουγεννιάτικο πρωινό, η Άννα και ο αρκούδος της κάθονται πλάι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ανοίγοντας τα δώρα τους. Η έκπληξή τους είναι τεράστια, όταν στο τέλος διαπιστώνουν ότι υπάρχει ένα δώρο με κόκκινο περιτύλιγμα, που δεν είναι για κανέναν τους. Ο Άγιος Βασίλης έκανε λάθος και άφησε στο δικό τους σπίτι το δώρο του Λαγού Μπου-Μπου! Οι δυο φίλοι παίρνουν την απόφαση να του το πάνε οι ίδιοι και στην πορεία διαπιστώνουν ότι για να φτάσουν μέχρι το σπίτι του θα πρέπει να διασχίσουν το Επικίνδυνο Μονοπάτι, τη Φοβερή Θύελλα και τους Μεγάλους Χιονόλοφους. Έπειτα από μια πραγματικά δύσκολη διαδρομή, καταφέρνουν να φτάσουν στο μικρό σπιτάκι του άγνωστου παραλήπτη για να παραδώσουν το μυστηριώδες δώρο, που - προς μεγάλη τους έκπληξη- δεν είναι παρά ένα άδειο κουτί! Να έκανε, άραγε, λάθος ο Άγιος Βασίλης ή μήπως το δώρο που ζήτησε ο Λαγός Μπου-Μπου είναι κάτι που δεν χωράει σε κανένα κουτί;



Μια συγκινητική Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το σπουδαίο δώρο της φιλίας, που είναι πιο πολύτιμο από κάθε άψυχο αντικείμενο. Το κείμενο είναι απλό (ιδανικό για μικρούς αναγνώστες) και συνοδεύεται από όμορφη εικονογράφηση, που συνδυάζει χριστουγεννιάτικα στοιχεία  με το φυσικό τοπίο. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα.


"Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν", της Jan Fearnley (Κείμενο και Εικονογράφηση)


Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα μικρό σπουργίτι που το έλεγαν Ρόμπιν. Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, έπλυνε και σιδέρωσε επτά ζεστά γιλέκα για τις κρύες μέρες που έρχονταν. Κάθε φορά, όμως, που φόραγε από ένα, κάποιος που το είχε περισσότερο ανάγκη από εκείνο βρισκόταν στον δρόμο του! Ο Ρόμπιν, ανιδιοτελής και μεγαλόκαρδος, έδινε σε κάθε περίπτωση το γιλέκο του σε εκείνον που το χρειαζόταν περισσότερο, μιας και ο ίδιος είχε μερικά ακόμα στο σπίτι. Όταν έφτασε η στιγμή να δώσει και το τελευταίο του γιλέκο, μην έχοντας κάποιον εκεί γύρω να το βοηθήσει, κούρνιασε σε μια χιονισμένη στέγη τρέμοντας από το κρύο. Εκεί, τον βρήκε ο άντρας με την κόκκινη στολή, τις μαύρες μπότες και την λευκή γενειάδα και το μετέφερε σπίτι του, όπου η γυναίκα του έπλεξε ένα ολοκαίνουριο γιλέκο για το μικρό σπουργίτι, από μια κλωστή που τράβηξε από ένα μεγάλο, κατακόκκινο πανωφόρι!



Ένα παιδικό βιβλίο που προβάλλει, μέσω μιας φαινομενικά απλής χριστουγεννιάτικης ιστορίας, την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς, της καλοσύνης και την ανταμοιβή της ευγένειας. Πρόκειται για την ειδική τιμητική έκδοση για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του διάσημου έργου της Jan Fearnley, "Little Robin Red West"με νέα, ανανεωμένη και πολύ όμορφη εικονογράφηση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην χώρα μας από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα. Αποτελείται, συνολικά, από 40 σελίδες και έχει σκληρό εξώφυλλο. Μία από τις πιο τρυφερές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ!



Δεν υπάρχουν σχόλια