Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Τα φώτα του δάσους: Ιστορίες με ήχους", της Ιρένα Τρεβιζάν
(Εικονογράφηση: Λούνα Σκορτεγκάνια)

Η Μικρή Παραμυθού ξεκινά τη νέα χρονιά με ένα βιβλίο που μεταφέρει τον αναγνώστη έξω στη φύση! Τα φώτα του δάσους, της Ιρένα Τρεβιζάν, συνδυάζουν μια υπέροχη έκδοση με ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα· η αξία όλων μας είναι υπεράνω των σωματικών μας αναλογιών!


Μια φεγγαρόλουστη νύχτα μια πυγολαμπίδα νοιώθει ασήμαντη εξαιτίας του μεγέθους της, πιο μικρού και από ένα λουλούδι, πιο ελάχιστου και από ένα τόσοδά χορταράκι. Περιπλανώμενη, όμως, στο απέραντο σκοτεινό δάσος, συναντά πολλά στοιχεία της φύσης μικρότερα ακόμη και από εκείνη· τα φυλλαράκια των δέντρων, τα πούπουλα, τις σταγόνες της βροχής, ακόμη και τις τουφίτσες που ξέφυγαν από την γούνα ενός λύκου. Και ενώ αρχικά νομίζει ότι είναι πιο δυνατή από εκείνα, διαπιστώνει στην πορεία ότι το κάθε ένα  από αυτά αν ενωθεί με τα όμοιά του αποκτά δύναμη που δεν είχε καν φανταστεί! Μαθαίνει, έτσι, να μην υποτιμά τις ικανότητες κανενός, διαπιστώνοντας ότι η φύση είναι σοφή και χαρίζει απλόχερα σε όλα τα είδη - ακόμη και στα πιο μικρά - αξία τέτοια που να δικαιολογεί την ύπαρξή τους. Έτσι, ακόμη και οι μικρές και φαινομενικά ασήμαντες πυγολαμπίδες, αν ενωθούν όλες μαζί μπορούν να σκορπίσουν το σκοτάδι από ένα απέραντο και τρομακτικό δάσος!


Μια υπέροχη ιστορία που ζωντανεύει χάρη στους μαγευτικούς ήχους της φύσης που συνοδεύουν το βιβλίο. Λίγες σελίδες και σύντομο κείμενο, που μπορεί άνετα να διαβαστεί από πολύ μικρά παιδιά. Πανέμορφη εικονογράφηση που μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα σκοτεινό δάσος, όπου πρωταγωνιστεί χρωματικά μια πυγολαμπίδα. Σε κάθε σελίδα υπάρχει ειδική ένδειξη που πατώντας την μπορεί κανείς να ακούσει ήχους σχετικούς με το περιεχόμενό της.  Η έκδοση είναι σκληρόδετη και περιέχει μπαταρίες και διακόπτη on-off για το άκουσμα ή μη των συνοδευτικών ήχων. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια