Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου", της Ιωάννας Μπαμπέτα
(Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή)

Η Μικρή Παραμυθού είναι από εκείνα τα παιδάκια που λατρεύουν τα λουλούδια, αλλά κυρίως αγαπούν να τα μοιράζονται! Δεν θα μπορούσε παρά να ταυτιστεί με τον καινούριο μικρό ήρωα της Ιωάννας Μπαμπέτα, τον Αιμίλιο, που κάθε πρωί μπαίνει απογοητευμένος στην σχολική του τάξη, μη κρατώντας στα χέρια του ούτε ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα του! 



Ο Αιμίλιος ζει στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει πρόσβαση σε κήπους και λουλούδια. Όλοι οι συμμαθητές του φέρνουν κάθε μέρα στην δασκάλα τους, την κυρία Ρένα, λουλούδια, με τα οποία εκείνη στολίζει το βάζο της τάξης. Η στενοχώρια του Αιμίλιου καθρεφτίζεται κάθε πρωί στο πρόσωπό του, μέχρι που ανακαλύπτει πως τα λουλούδια δεν φυτρώνουν μονάχα στις γλάστρες και τους κήπους, αλλά στολίζουν και λευκά χαρτιά που παιδιά με όρεξη και φαντασία ζωγραφίζουν!




Ένα πολύ όμορφο παραμύθι, που επανακυκλοφορεί με ανανεωμένη εικονογράφηση από τις εκδόσεις Μίνωας. Είναι γραμμένο από την Ιωάννα Μπαμπέτα, που κατορθώνει όσο λίγοι συγγραφείς να κατανοεί και να περιγράφει με τρόπο απλό τα συναισθήματα και τις ιδέες των μικρών παιδιών. Καλογραμμένο και πολύ όμορφα εικονογραφημένο, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές βιβλίων με θέμα τα συναισθήματα και την συμπεριφορά των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Το "Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου" περνά όμορφα μηνύματα μέσω μιας απλής καθημερινής ιστορίας, με τους ήρωες της οποίας θα μπορούσαν να ταυτιστούν τα περισσότερα παιδιά, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται αυστηρά διδακτικό. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες και προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια