Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Αρχαία Αίγυπτος: Περιπλάνηση στην Ιστορία", της Fatti Burke

Η Μικρή Παραμυθού έχει μεγάλη αγάπη για την ιστορία και συχνά αναζητάμε ανάμεσα στα βιβλιοπωλεία τα βιβλία εκείνα που αναφέρονται στη ζωή και την καθημερινότητα αρχαίων λαών. Πρόσφατα ανακαλύψαμε μια καινούρια έκδοση, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στα ήθη και τις συνήθεις των αρχαίων Αιγυπτίων. 


Η "Αρχαία Αίγυπτος" της σειράς Περιπλάνηση στην Ιστορία, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο, φέρει την υπογραφή της βραβευμένης εικονογράφου Fatti Burke. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε διαφορετικά κεφάλαια, κάθε ένα από το οποίο είναι αφιερωμένο σε συγκεκριμένο θέμα και φέρει διάσπαρτα μικρά επεξηγηματικά κειμενάκια, που σε συνδυασμό με την γεμάτη λεπτομέρειες, χρώματα και πρόσωπα εικονογράφηση, αποτελούν μια σύγχρονη εκδοχή ενός βιβλίου γνώσεων, που στόχο έχει να διδάξει και παράλληλα να διασκεδάσει τον αναγνώστη.


Κεντρικός ήρωας είναι ο Ερρίκος, ένα μικρό αγόρι που θα ζήσει μια φανταστική περιπέτεια με την αρχαιολόγο γιαγιά του Ροζέτα και τον γάτο της Τούτι, όταν θα μεταφερθούν πίσω στον χρόνο και θα βρεθούν στην αρχαία Αίγυπτο! Ο Ερρίκος θα γνωρίσει από κοντά τις θαυμαστές πυραμίδες των Φαραώ, θα λάβει μέρος σε μια ταφική πομπή, θα ακολουθήσει μια μούμια στο ταξίδι της και θα μάθει πώς γίνεται η ταρίχευση, ενώ θα επισκεφθεί τον σπουδαίο για το εμπόριο ποταμό Νείλο, θα μάθει για τις αγροτικές πρακτικές των αρχαίων Αιγυπτίων, θα περιηγηθεί στην Αγορά και τους οικισμούς τους και θα πληροφορηθεί για καθημερινές συνήθειές τους, όπως ήταν τα μαθήματα γραφής, τα συμπόσια και οι γιορτές


Ο αναγνώστης, πέρα από όλες τις πληροφορίες - άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές - που θα αντλήσει, θα θαυμάσει την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Fatti Burke, ενώ ταυτόχρονα θα παρασυρθεί από το παιχνίδι της αναζήτησης της φιγούρας του μικρού πρωταγωνιστή ανάμεσα στις γεμάτες λεπτομέρειες και πρόσωπα ζωγραφιές της εικονογράφου.


Αποτελείται, συνολικά, από 48 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω (κυρίως εξαιτίας του εξειδικευμένου σε κάποια σημεία λεξιλογίου) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ένα βιβλίο ιστορίας που ταξιδεύει τον αναγνώστη πίσω σε αυτήν, κάνοντάς τον να νοιώσει ότι ζει ο ίδιος από κοντά όλα εκείνα που μόνο σε μουσεία και πολυσέλιδα βιβλία έχει συναντήσει. Τόσο ενδιαφέρον, που δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε ούτε στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια