Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

το "Πωλητής Ευτυχίας", του Ντάβιντε Κάλι

(Εικονογράφηση: Μάρκο Σομά)

Εσείς γνωρίζετε εάν πωλείται η ευτυχία; Και, όμως, πωλείται! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία. Ο κύριος Περιστέρης τριγυρνά με το παλιό του φορτηγάκι και πουλά μικρές και μεγάλες δόσεις ευτυχίας σε όποιον θέλει να αγοράσει· στην κυρία Πέρδικα, που θέλει να την μοιραστεί με τους φίλους της, στον κύριο Τρυποκάρυδο, παρόλο που δεν έχει αρκετά χρήματα για ένα μεγάλο βάζο, στην κυρία Παπαδίτσα για τα παιδιά της, στην κυρία Τσαλαπετεινού, που θέλει να την προσφέρει ως δώρο Χριστουγέννων. Σε όλους πουλά, μα πουθενά δεν κάνει εκπτώσεις. Εξάλλου, η ευτυχία δεν αγοράζεται μισοτιμής. 


Ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Ιταλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων και graphic novels, Davide Cali, τα έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, επιστρέφει στις ελληνικές εκδόσεις με ένα ακόμη βιβλίο. Ο "Πωλητής Ευτυχίας", που αποτελεί ακόμη μία συνεργασία με τον εικονογράφο Marco Soma, κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Με σύντομο - αλλά αρκούντως περιεκτικό για όσα θέλει να μεταφέρει - κείμενο, εξαιρετική εικονογράφηση και συμβολικό χαρακτήρα, αποτελεί ένα σπουδαίο παιδικό παραμύθι, από εκείνα που συνιστούν αφορμή για πολύ όμορφες συζητήσεις με τα παιδιά μας! Μία ιστορία για την ευτυχία και τους πάρα πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να την βρει κανείς. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 4 ετών και πάνω. Ένα βιβλίο-κόσμημα για κάθε παιδική (και όχι μόνο) βιβλιοθήκη! 


Ναι, η ευτυχία υπάρχει και μπορείς κανείς να την βρει οπουδήποτε, ακόμη και σε ένα άδειο βάζο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την αναζητήσουμε με τα μάτια της καρδιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια