Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Αγόρι", του Roald Dahl 

(Εικονογράφηση: Κουέντιν Μπλέικ)

Ο Βρετανός, νορβηγικής καταγωγής   συγγραφέας Roald Dahl, πασίγνωστος για μερικά από τα ωραιότερα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που έχουν εκδοθεί παγκοσμίως, χτυπά σήμερα την πόρτα της Μικρής Παραμυθούς με μία συλλογή αυτοβιογραφικών ιστοριών, που μας ταξιδεύουν πίσω στην δική του παιδική ηλικία!

Το "Αγόρι", θα δώσει σε όσους γνωρίζουν ήδη τον καταπληκτικό αυτό συγγραφέα την ευκαιρία για μια γρήγορη ματιά στην δική του ζωή, ενώ θα συστήσει σε όσους δεν έχει τύχει να διαβάσουν ακόμη κάποιο από τα βιβλία του, τον πιο ευφάνταστο παραμυθά παγκοσμίως, που έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!


Ο Roald Dahl αναφέρεται στις παιδικές του περιπέτειες, τα σχολεία όπου φοίτησε, τους αυστηρούς κανόνες, τους φίλους και συμμαθητές του, τις συνήθειες των ημερών, τα ζαχαρωτά και τις πλάκες με τα ψόφια ποντίκια, την αγαπημένη του μητέρα, τις υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές ολόκληρης της οικογένειας στα νορβηγικά νησιά, τις αδικίες, τα αστεία και όλα όσα έμειναν χαραγμένα στην μνήμη του να τον συνοδεύουν μέχρι και την ενήλικη ζωή του! Προσωπικές ιστορίες δεξιοτεχνικά αφηγημένες με τον απλό και συγχρόνως χιουμοριστικό τρόπο του διάσημου συγγραφέα, συνθέτουν όλες μαζί ένα πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο, στο οποίο πολλά αγόρια (και όχι μόνο) θα αναγνωρίσουν τον δικό τους σκανταλιάρικο εαυτό. 

Η συλλογή αυτή είναι χωρισμένη σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες, που καλύπτουν το ηλικιακό φάσμα από το νηπιαγωγείο μέχρι και τα είκοσί του χρόνια, όταν βγήκε στον επαγγελματικό στίβο. Στην αρχή του βιβλίου γίνεται αναφορά στους γονείς του και σε όσα συνέβησαν προτού εκείνος γεννηθεί. Πολλές και διαφορετικές ιστορίες συνθέτουν ένα και μοναδικό βιβλίο, άλλοτε χιουμοριστικό και κάπου κάπου λιγάκι στενάχωρο, ωστόσο πάντα καλογραμμένο, που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο ήδη από το πρώτο κεφάλαιο. Ένα καταπληκτικό βιβλίο, 200 και πλέον σελίδων, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Roald Dahl μοιράζεται με τους αναγνώστες του τις αναμνήσεις του, κάποιες αστείες, κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες, όλες όμως πέρα για πέρα αληθινές!





Δεν υπάρχουν σχόλια