Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες", του Ιούλιου Βερν

Διασκευή: Jesus Cortes Zarzoso

Εικονογράφηση: Laura Perez Granell

Ο πλούσιος και διακεκριμένος Άγγλος ευγενής, Φιλέας Φογκ, βάζει στοίχημα είκοσι χιλιάδες λίρες πως θα μπορέσει να κάνει τον γύρο της Γης σε 80 μόλις ημέρες. Επιστρατεύει τον Γάλλο υπηρέτη του, Πασπαρτού, και μαζί ξεκινούν για μια απίστευτη περιπέτεια, που περιλαμβάνει τρένα, πλοία, ατμόπλοια, ένα έλκηθρο με πανιά, ακόμη και ελέφαντες. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα συναντήσουν πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα γνωρίσουν τόπους λιγότερο και περισσότερο εξωτικούς, φακίρηδες, παγόδες και γητευτές φιδιών, καθώς και την Αούντα, μια νεαρή κοπέλα που θα καταφέρουν να σώσουν από τα χέρια κάποιων μοχθηρών Ινδών που θέλησαν να της κάνουν κακό. Η κορύφωση της ιστορίας έρχεται όταν ο Φιλέας Φογκ κατορθώσει να κερδίσει το στοίχημα, παρόλο που έφτασε πέντε λεπτά αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, χάρη στην περιστροφή της Γης και στην πορεία του ταξιδιού του από τα δυτικά προς τα ανατολικά, που του χάρισαν μία ολόκληρη ημέρα!


Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες και πολυδιαβασμένες ιστορίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, γραμμένη το 1873 από τον Γάλλο μυθιστοριογράφο Ιούλιο Βερν. Γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφέρθηκε τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο, ενώ εξακολουθεί να εκδίδεται μέχρι και σήμερα. Από  τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφόρησε πρόσφατα η διασκευή του βιβλίου από τον Jesus Cortes Zarzoso, κατάλληλη για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω. Αποτελείται, συνολικά, από 36 σελίδες, έχει όμορφη εικονογράφηση και αναφέρεται περιληπτικά σε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της αυθεντικής ιστορίας. Αρκετά απλουστευμένο και με ωραιοποιημένα κάποια από τα λιγότερο ευχάριστα σημεία της ιστορίας του Ιούλιου Βερν (όπως για παράδειγμα η περίπτωση της νεαρής πριγκίπισσας Αούντα) είναι ιδανική επιλογή για να γνωρίσουν οι μικροί αναγνώστες ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά αριστουργήματα. 


Ανήκει στη σειρά βιβλίων Κλασικά για μικρά παιδιά, στην οποία κυκλοφορούν, επίσης: η Οδύσσεια, ο Δον Κιχώτης και η Χάιντι

Δεν υπάρχουν σχόλια