Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Το Μαγαζάκι με τα Φιλιά", της Αλεξάνδρας Μητσιάλη

Εικονογράφηση: Έφη Λαδά

Η μικρή Μελίνα έχει ένα μαγαζάκι, όπου πουλά φιλιά πασπαλισμένα με μαγικές ιδιότητες. Κλεισμένα σε μικρά κουτάκια και τυλιγμένα με φιόγκους και κορδελάκια, θεραπεύουν όλων των ειδών τις αρρώστιες· τον θυμό, τον πυρετό, την κούραση, την ανία, ακόμη και την αϋπνία! Τα φιλιά της διατίθενται σε ένα σωρό γεύσεις και αρώματα και δεν κουράζεται ποτέ να τα μοιράζει με γενναιοδωρία, μιας και οι μεγάλοι όλο αρρωσταίνουν και όσα φιλιά και να τους δίνει δεν χορταίνουν!


Ένα τρυφερό βιβλίο γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξία. Υμνεί την αγάπη ενός μικρού παιδιού προς τα προσφιλή του πρόσωπα· παππούδες, γιαγιάδες, νονοί, θείοι, αλλά κυρίως ο μπαμπάς και η μαμά, γίνονται αποδέκτες του πιο σπουδαίου δώρου που μπορεί να προσφέρει η Μελίνα. Εκείνη μοιράζει απλόχερα τα φιλιά της σε όποιον τα έχει ανάγκη πιστεύοντας με πάθος πως αυτά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες! Μέσω αυτών, προσφέρει σε όσους βρίσκονται κοντά της την ίδια της την αγάπη, τη στοργή και το νοιάξιμό της. Η ιστορία διαβάζεται ευχάριστα, ενώ συμπληρώνεται ιδανικά από την υπέροχη και γεμάτη ευαισθησία εικονογράφηση, που γεμίζει την ιστορία με χρώματα και υποστηρίζει τις λέξεις στο να εκφράσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους. 


Το βιβλίο αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Διαβάστε και εσείς αυτή την ευαίσθητη ιστορία και μην ξεχνάτε· η κάθε μικρή Μελίνα τούτου του όμορφου κόσμου, τα φιλιά τα πιο γλυκά της στη μαμά και στον μπαμπά της κάθε βράδυ τα χαρίζει ... κι έτσι τους καληνυχτίζει!

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμοαν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια