Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Τα Γατόνια", της Catherine Metzmeyer

(Εικονογράφηση: Gregoire Mabire)


Σε μια τεράστια μεγαλούπολη, πίσω από έναν τοίχο με γκράφιτι, ζει μια ολόκληρη γατοσυμμορία! Ο Τίγρης, ο Φαραώ, ο Στάμπας, ο Πίσσας, ο Αγκάθης και ο Μάγκας, κάνουν παρέα και όλοι μαζί βγαίνουν προς αναζήτηση του καθημερινού τους γεύματος. Όλοι, εκτός από έναν· έναν μικρό γατούλη χωρίς όνομα, που κοιμάται κουλουριασμένος μακριά από όλους, μιας και κανείς δεν τον θέλει για φίλο γιατί είναι πολύ μικρός. Ώσπου μια μέρα, εκείνος αποφασίζει να τους ακολουθήσει στα κρυφά. Και όταν οι μεγάλοι γάτοι εγκλωβίζονται σε έναν κάδο με αποφάγια, ο μικρός γατούλης θα φερθεί έξυπνα και ηρωικά και θα καταφέρει να τους σώσει και να γίνει το σούπερ - μικρό - γατόνι της τρανής γατοσυμμορίας!


Μια αστεία ιστορία με ήρωες μικρές και μεγάλες γάτες, που αποδεικνύει περίτρανα πως αυτό που μας καθορίζει δεν είναι η εμφάνιση και η σωματική μας διάπλαση, αλλά ο χαρακτήρας, το θάρρος, η τόλμη και η πίστη στον εαυτό μας. Με πολύ όμορφη και γεμάτη χιούμορ εικονογράφηση και απλό λόγο, στοχεύει συγχρόνως στη διασκέδαση και την ενθάρρυνση των μικρών αναγνωστών. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Φουρφούρι


Μια γατοϊστορία για μικρούς αναγνώστες, που αποδεικνύει περίτρανα πως ΟΛΟΙ είμαστε ικανοί για ΟΛΑ και πως όσο μικρός και αν είναι κάποιος, πάντα μπορεί να καταφέρει κάτι μεγάλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια