Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η Χαρά χορεύει", του Luciano Lozano
(Κείμενο και εικονογράφηση)


Η Χαρά, όπως και πολλά άλλα παιδιά, δεν αγαπά καθόλου τα μαθηματικά. Το σχολείο δεν της αρέσει πολύ και οι βαθμοί της δεν είναι καλοί. Δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί ούτε και με τον δάσκαλο που οι γονείς της προσέλαβαν για να τη βοηθά στο σπίτι. Ώσπου εκείνοι αποφασίζουν να την πάνε σε ένα ψυχολόγο. Και εκεί ανακαλύπτουν πως η Χαρά δεν είναι άρρωστη, είναι απλά χορεύτρια! Από τον βραβευμένο συγγραφέα, γραφίστα και εικονογράφο, Luciano Lozano, ένα παιδικό βιβλίο με θέμα την συμπεριφορά και τη διαφορετικότητα, στην ηρωίδα του οποίου πολλά παιδιά θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.


Είναι γραμμένο απλά και κατανοητά, με σύντομες προτάσεις και πολύ όμορφη εικονογράφηση. Η Χαρά μπορεί να υστερεί στα μαθήματα του σχολείου, υπερτερεί, ωστόσο, στον χορό, γεγονός που της δίνει δύναμη, χαρά, κουράγιο και από το οποίο αντλεί ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση που τη βοηθούν να αντιμετωπίσει όσα την δυσκολεύουν, ακόμη και τα μαθηματικά! Μία ιστορία απλή και συνάμα αρκετά διδακτική, για το πώς κάθε παιδί κρύβει και από ένα διαφορετικό ταλέντο και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή ώσπου να το ανακαλύψει. Το βιβλίο αποτελείται, συνολικά, από 44 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Η Χαρά έμαθε να χαίρεται, να απολαμβάνει και να ζει καλύτερα τη ζωή της! Το μόνο που χρειάστηκε για να γίνουν όλα αυτά, ήταν απλά να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ της άρεσε ο χορός! "...Ίσως η Χαρά να χορέψει μια μέρα σ'ένα μεγάλο θέατρο. Ίσως και όχι. Αλλά δεν θα σταματήσει να χορεύει ποτέ". 

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια