Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

 2 νέα χριστουγεννιάτικα βιβλία από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα




"Ο Ποντικούλης που έσωσε τα Χριστούγεννα", της Tracey Corderoy

(Εικονογράφηση: Sarah Massini)


Στο παλιό ρολόι του παππού ζει μονάχος του ο Ποντικούλης. Σαν φτάνει η παραμονή των Χριστουγέννων, η μοναδική ευχή που του 'ρχεται στο μυαλό είναι να μπορούσε να 'χε έναν φίλο να μοιραστεί μαζί του όλες τις μαγικές εκπλήξεις που κρύβει ετούτη η όμορφη γιορτή. Αυτά σκέφτεται λυπημένος, ώσπου βλέπει το στολισμένο αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα στολίδια. "Όταν βλέπουμε ένα αστέρι κάνουμε πάντα μία ευχή", σκέφτεται  και αποφασίζει να το τολμήσει. Εκείνη τη μαγική νύχτα η χιονοθύελλα αναγκάζει τον Άϊ-Βασίλη να προσγειωθεί στην αυλή του Ποντικούλη και εκείνος προσφέρεται να τον βοηθήσει να μοιράσουν τα δώρα. Άραγε, τα φετινά Χριστούγεννα, ποιος θα πάρει το καλύτερο δώρο του κόσμου;



Μια πολύ όμορφη ιστορία, που μας μεταφέρει στο κλίμα των εορτών και μοιράζεται μαζί μας τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων ευχών. Με πολύ όμορφη εικονογράφηση, κείμενο με ρίμα και πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο μικρό ποντικάκι, σκοπό έχει να εμπνεύσει τα παιδιά σχετικά με τη δύναμη της θέλησης και την αξία της φιλίας. Αποτελείται από 36 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω. 



Ένα παιδικό βιβλίο για τις ανιδιοτελείς πράξεις και τις χριστουγεννιάτικες ευχές που - ποιος ξέρει; - ίσως και να βγουν αληθινές!



"Σ' αγαπώ πιο πολύ κι απ' τα Χριστούγεννα", της Ellie Hattie

(Εικονογράφηση: Tim Warnes)


Ο μικρός αρκούδος αγαπά πολύ τα Χριστούγεννα. Αγαπά τα δώρα, τις κορδέλες, τις κάρτες, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις μπάλες, τις γιρλάντες και τα πολύχρωμα λαμπάκια! Ο μπαμπάς αρκούδος αγαπά τα χριστουγεννιάτικα κέικ, τις πίτες και τα γλυκά, ενώ τα παιδιά της γειτονιάς αγαπούν να μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι το χαρμόσυνο μήνυμα των εορτών. Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα και όλα όσα τα κάνουν πραγματικά ονειρεμένα! Μα, περισσότερο από τα δώρα, τα στολίδια και τα γλυκά, εκείνο που τα κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υπόλοιπες γιορτές του χρόνου, είναι η ΑΓΑΠΗ! Η μαμά και ο μπαμπάς  αγαπούν το μικρό τους αρκουδάκι! Γιατί, τί θα ήταν τα Χριστούγεννα αν δεν υπήρχε εκείνο; 



Μια πολύ τρυφερή και λιγάκι συγκινητική ιστορία, που μιλά για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, που δεν είναι  τα υλικά αγαθά αλλά η απλή, βαθιά και ανιδιοτελής αγάπη! Στην αγάπη των παιδιών προς τους γονείς, των γονιών για τα παιδιά και γενικότερα στην αγνή αγάπη που κρύβει καθένας από εμάς για το διπλανό του, κρύβεται το αληθινό πνεύμα των εορτών! Ένα όμορφο παιδικό βιβλίο με ήρωες χαριτωμένα ζωάκια, που μεταφέρει στα παιδιά το μήνυμα της αληθινής αξίας των Χριστουγέννων. Προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω και αποτελείται από 32 σελίδες.


 

Μία ιστορία διαχρονική και ειλικρινής, που θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε όλα τα λαμπερά και εντυπωσιακά - πλην όμως επιφανειακά -  από τα αληθινά σημαντικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια