Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Σ' ένα βάζο μέσα", της Deborah Marcero
(Κείμενο και Εικονογράφηση)


Ο Λουέλιν ήταν συλλέκτης. Του άρεσε να μαζεύει πράγματα και να τα φυλά σε βάζα, ώστε κάθε φορά που τα χάζευε να θυμάται όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που είχε δει και κάνει. Ένα βράδυ συνάντησε στην παραλία την Έβελιν και της χάρισε ένα από τα βάζα του. Από τότε, ο Λουέλιν και η Έβελιν μάζευαν παρέα πράγματα, που δεν θα φανταζόταν κανείς ότι θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα βάζο: ουράνια τόξα, τον ήχο της θάλασσας, ακόμη και τον άνεμο ακριβώς προτού χιονίσει! Όταν η Έβελιν μετακόμισε, ο Λουέλιν ένοιωθε την καρδιά του σαν άδειο βάζο. Μέχρι που άρχισαν να στέλνουν ο ένας στον άλλο τις καινούριες τους αναμνήσεις, καλά κλεισμένες μέσα σε καινούρια βάζα!  



Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για τη φιλία, την παιδική φαντασία και τη δύναμη των αναμνήσεων. Ιδιαίτερα συγκινητικό και με εκπληκτική εικονογράφηση, για την οποία και μόνο αξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας! Η δημιουργός, μέσα από μία ιστορία αγνής φιλίας, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως καμία απόσταση δεν μπορεί να σβήσει τις αναμνήσεις εκείνες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας! 



Έχει σύντομο, αλλά πολύ δυνατό, κείμενο και χρησιμοποιεί έντονα χρώματα που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω, αποτελείται από 40 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Θα καταφέρουν, άραγε, ο Λουέλιν και η Έβελιν να κρατήσουν τη φιλία τους ζωντανή, παρά την απόσταση που τους χωρίζει;

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια