Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Αυτός είναι φίλος μου!", της Μαριάννας Κουμαριανού
(Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση) 


Αιώνες πριν, στη μακρινή Ιαπωνία, οι Σαμουράι μίλησαν για τις αρετές που πρέπει να έχει ένας γνήσιος πολεμιστής στη μάχη: ειλικρίνεια, θάρρος, σεβασμό, γενναιοδωρία και ακεραιότητα. Αιώνες μετά, ένας μικρός μαθητής, ο Σαμόρο, ξεκινάει το δικό του προσωπικό ταξίδι, όπου θα μάθει να εφαρμόζει τις αρετές αυτές στις σχέσεις του με τους άλλους. Στον πρώτο τόμο της σειράς, θα καταλάβει την αξία του θάρρους και της γενναιότητας. 



Στο σχολείο του μικρού Σαμόρο φτάνει ένας νέος μαθητής, ο Σάγκι. Αφού τον ξεναγήσουν οι συμμαθητές του, έρχεται η ώρα για παιχνίδι στον κήπο. Εκεί, όμως, τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη! Δύο μεγαλύτερα παιδιά τους απαγορεύουν να παίξουν στην τσουλήθρα. Ο Σαμόρο θα υπερασπιστεί τον καινούριο του φίλο, μαθαίνοντας, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι, τί σημαίνει να έχεις θάρρος!



Μία πολύ όμορφη ιστορία, η πρώτη της καινούριας σειράς "Ο Σαμόρο μαθαίνει", που μιλά για τη σημασία του θάρρους και της γενναιότητας, θίγοντας το πολύ επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της επιθετικότητας, γενικότερα. Αναφέρεται στην αξία της συγνώμης και της συγχώρεσης, αλλά και στις φιλίες που μπορεί να προκύψουν μέσα από αυτές. Έχει πολύ σύντομο, απλά και κατανοητά γραμμένο, κείμενο, που προσεγγίζει το θέμα που πραγματεύεται με τρόπο ιδανικό για τους αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, όπου απευθύνεται. Η εικονογράφηση, λιτή και σαφής, ολοκληρώνει το βιβλίο. Ένα από τα πιο θετικά στοιχεία του, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ήρωες από διαφορετικές φυλές και με διαφορετικό χρώμα. Αποτελείται από 48 σελίδες, έχει σκληρό εξώφυλλο και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική

Ένα βιβλίο που παροτρύνει τους αναγνώστες του, να αλλάξουν τον φόβο με σεβασμό και προσοχή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια