Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του", της Κριστίν Νομάν - Βιλμέν
(Εικονογράφηση: Ντέιβιντ Μπ. Ντράπερ)


Την ιστορία με τα Τρία Γουρουνάκια τη γνωρίζουμε όλοι. Λίγοι, όμως, ξέρουν τί πραγματικά συνέβη το συγκεκριμένο πρωινό, που το σχολείο των Λυκόπουλων ήταν κλειστό. Ο Κακός Λύκος, που είχε δεκατέσσερα παιδιά, δεν είχε άλλη λύση από το να τα πάρει όλα μαζί του στη δουλειά, που ήταν να κυνηγά τα τρία γουρουνάκια. Όλοι οι γονείς, όμως, γνωρίζουμε τί πραγματικά συμβαίνει όταν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τα παιδιά μαζί μας στη δουλειά. Και ο Λύκος, παρά τη μουσούδα και τα κοφτερά του δόντια, δεν παύει να είναι και αυτός ένας απλός γονιός! 



Εκείνη την ημέρα όλα πήγαν στραβά για τον Λύκο: το πρώτο γουρουνάκι άκουσε τις φωνές της μικρής Λυκώ και πρόλαβε να το σκάσει, ο τσακωμός του Λυκήτα με τον Λυκηφόρο και τον Λύκανδρο, στάθηκε αιτία να τη γλιτώσει και το επόμενο γουρουνάκι, ενώ οι κρέπες και ο χυμός μήλου ήταν αρκετά για να δοθεί ένα προσωρινό τέλος στην προαιώνια διαμάχη ανάμεσα στους κακούς λύκους και τα γουρουνάκια.  


Μια πολύ αστεία παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού, με την οποία θα ταυτιστούν αρκετοί γονείς και θα γελάσουν όλοι οι υπόλοιποι! Αν η πρωτότυπη ιστορία σας φαίνεται κάπως  δυσάρεστη, τότε προτιμήστε αυτή την - καθόλου τρομακτική - εκδοχή, το αίσιο τέλος της οποίας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα πως για όλα υπάρχει μια λύση. Το βιβλίο έχει χαρούμενη εικονογράφηση και κείμενο που δεν σε αφήνει καθόλου να βαρεθείς. Αποτελείται από 32 σελίδες, προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Στο τέλος του παραμυθιού ο Κακός Λύκος, εξαντλημένος έπειτα από μία ολόκληρη ημέρα παρέα με τα 14 λυκάκια του, αποφασίζει ότι αρκετά είχαν περάσει και ήταν καιρός να επιστρέψουν σπίτι. Ύστερα από όλα όσα έζησε, σίγουρα θα αρχίσει να βλέπει το σχολείο με άλλο μάτι!

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια