Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Έχεις λίγο χρόνο;", της Σοφίας Δάρτζαλη

(Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου)


Ήταν το δώρο του την ημέρα που γεννήθηκε. Ίσως και να ήταν το μοναδικό μωρό στον κόσμο που του χάριζαν ένα ρολόι τοίχου. Αλλά ήταν δώρο του παππού, και θα ήταν για κείνον για πάντα κάτι ξεχωριστό [...]. 

Ο παππούς χάρισε στον μικρό του εγγονό ένα ρολόι-κούκο, που θα του κρατούσε συντροφιά σε όλη του τη ζωή. Ο κούκος έβγαινε κάθε μία ώρα, μετρώντας τον χρόνο. Εκτός, όμως, από τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ο συγκεκριμένος κούκος ήξερε να μετρά και τους ανθρώπους· να καταλαβαίνει τις σκέψεις τους, να βλέπει τις ζωές τους, να επικοινωνεί μαζί τους και να τους υπενθυμίζει όσα έχουν να κάνουν. Όσο ο μικρός μεγάλωνε, μέτραγε και εκείνος τον χρόνο παρέα με τον κούκο του ρολογιού. Άλλαξε σπίτια, έγινε άντρας, άσπρισαν τα μαλλιά του και οι δυο τους ήταν πάντα μαζί. Μέχρι που ο κούκος κατάλαβε, ότι ενώ εκείνος μέτραγε τον χρόνο, ο χρόνος του φίλου του λιγόστευε. Και μια μέρα, κάνοντας μια μεγάλη βουτιά από το παράθυρο, ο κούκος πέταξε μακριά!



Ένα ιδιαίτερα ειλικρινές και συγκινητικό παιδικό βιβλίο, αφιερωμένο στον κύκλο της ζωής που περιστρέφεται αέναα και τον χρόνο που μας αναλογεί σε τούτη τη γη. Το μικρό αγόρι της ιστορίας γεννιέται, μεγαλώνει, ενηλικιώνεται, γερνά και πεθαίνει, για να δώσει τη σκυτάλη στην μικρή του εγγονή που είναι η επόμενη στη σειρά για να έρθει στον κόσμο και να βιώσει όλα εκείνα τα θαυμαστά που της αντιστοιχούν. Μέσα από το κείμενο τονίζεται η σημασία της φιλίας, η έννοια της συνέχειας και η αξία της διαχείρισης του προσωπικού μας χρόνου. Φέρει εξαιρετική εικονογράφηση με πολύ σύγχρονο χαρακτήρα, την οποία εμείς λατρέψαμε! Προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 5 ετών και πάνω, αποτελείται από 36 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



[...] "Κούκου" έγνεψε το πουλί, και ξαφνικά ένοιωσε και πάλι τα φτερά του δυνατά. Πέρασε δίπλα από τα άσπρα μαλλιά του φίλου του, ακούμπησε το μάγουλό του και πήρε ένα φιλί να το πάει στη μικρούλα. Είχε δρόμο μπροστά του. Και πολύ χρόνο ακόμα.

Εσύ, έχεις λίγο χρόνο;

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια