Η Μικρή Παραμυθού προτείνει...



"Μισές ζωγραφιές ψάχνουν ζωγράφους", της Αγγελικής Μπόζου


Αν και εσείς έχετε ένα παιδί το οποίο αγαπά να δημιουργεί, αν ζωγραφιές και κάθε άλλου είδους καλλιτεχνήματα στολίζουν κάθε ελεύθερη γωνιά του σπιτιού σας, αν η πόρτα του ψυγείου σας είναι γεμάτη από μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, αν το κάθε χαρτόκουτο που φτάνει στο σπίτι σας  αποτελεί αφορμή για τη δημιουργία ενός ακόμη έργου, τότε θα μπορέσετε να καταλάβετε πόσο πολύ ενθουσιαστήκαμε με τη συγκεκριμένη ολοκαίνουρια κυκλοφορία των εκδόσεων Μάρτης.



Πρόκειται για ένα βιβλίο χωρίς λέξεις, γεμάτο, όμως, από μισοτελειωμένες εικόνες, όπου κάθε παιδί καλείται να ξεδιπλώσει τη φαντασία και την έμπνευσή του. Ανάλογα με τις ιδέες και τα υλικά που έχει στη διάθεσή του, καθένα μπορεί να δημιουργήσει από ένα μικρό έργο τέχνης· να κολλήσει, να κόψει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει: φωτογραφίες, υφάσματα, χαρτιά διαφορετικής υφής, λέξεις, προτάσεις και οτιδήποτε άλλο θεωρήσει δημιουργικό. Κάθε παιδί θα μπορέσει να ξετυλίξει το ταλέντο του (ή απλά να περάσει όμορφα), χρησιμοποιώντας πινέλα, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και ό,τι βρεθεί στο συρτάρι του, αντλώντας έμπνευση από τα παραμύθια του, από φωτογραφικά στιγμιότυπα, την καθημερινότητα, τη φύση ή έργα μεγάλων δημιουργών. 



Η βραβευμένη εικαστικός Αγγελική Μπόζου, συνέθεσε ένα βιβλίο στο οποίο δεν υπάρχουν κανόνες, όπου κάθε σελίδα αποτελεί έκπληξη και αφορμή για δημιουργία. Δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος, ούτε δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες, πέρα από το να περάσει καλά όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του. Στην αρχή παρατίθεται λεξικό όρων για διάφορες τεχνικές και είδη τέχνης (κολλάζ, νεκρή φύση, φοβισμός κλπ). Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω, αποτελείται από 96 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης. Ιδανική συντροφιά για την περίοδο των διακοπών, και όχι μόνο.



Μπορείτε να αντλήσετε ιδέες από βιντεοσκοπημένα μίνι εργαστήρια βασισμένα στο βιβλίο, που θα βρείτε στο κανάλι των εκδόσεων Μάρτης στο YouTube (δείτε εδώ)




Δεν υπάρχουν σχόλια