Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο ουρανός δεν έχει σύνορα: Μια ιστορία για τη γενναιοδωρία και τη φιλία πέρα από τόπους", της Amanda Addison
(Εικονογράφηση: Manuela Adreani) 


Ένα Πουλί θα διασχίσει τον μισό κόσμο στην προσπάθειά του να βρει ένα ζεστό μέρος να περάσει τον χειμώνα. Στο ταξίδι του θα συναντήσει ένα Κορίτσι που θα το βοηθήσει να σβήσει τη δίψα του, προσφέροντάς του νερό. Το Κορίτσι ζει σε μία όαση, κάπου στη Βόρεια Αφρική, και το Πουλί θα καταλήξει έπειτα από πολύ δρόμο  σε μια ζεστή λίμνη παρέα με άλλα πουλιά. Κάποτε το καλοκαίρι θα φθάσει στο τέλος του και το Πουλί θα κινήσει για το δρόμο της επιστροφής. Στην όαση, θα αναζητήσει και πάλι το Κορίτσι αλλά δεν θα το βρει πουθενά. Διψασμένο θα συνεχίσει να πετάει μέχρι που θα φθάσει σε έναν τόπο όπου ο αέρας θα είναι ζεστός και η Άνοιξη κοντά. Εκεί θα βρει και θα καλημερίσει το ίδιο Κορίτσι, που βρέθηκε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, αναζητώντας με τη σειρά του ένα μέρος ειρηνικό για να ζήσει. Και θα το βρει!



Μια υπέροχη ιστορία για τη φιλία που δεν γνωρίζει τόπους, σύνορα και χρώμα. Γραμμένη με πολύ ευαισθησία και εικονογραφημένη με τρυφερότητα, προσφέρει στους αναγνώστες της το δώρο της πραγματικής αξίας της ζωής, που δεν είναι άλλο από την ευγένεια, το καλωσόρισμα, την αποδοχή και τη φιλοξενία. Είναι γραμμένη απλά και κατανοητά, ιδανικά για παιδιά ηλικίας από 5 χρονών και πάνω. Ένα βιβλίο που διδάσκει πως ο ουρανός μπορεί να μην έχει σύνορα, αλλά η γη, δυστυχώς, έχει. Γι' αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε ευπρόσδεκτοι να φτιάξουμε ένα καινούριο σπιτικό οπουδήποτε.



[...] Ένα πρωί του Απρίλη η Λεϊλά βρισκόταν στον νέο της κήπο. Ο αέρας ήταν ζεστός. Η Άνοιξη ζύγωνε. -"Καλημέρα, Πουλί", είπε η Λεϊλά. "Λεϊλά, βρίσκεσαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου", είπε το Πουλί. Απέναντι στον φράχτη στεκόταν ο Άλφι. "Γεια σου, Πουλί! Γεια σου, Λεϊλά! Καλώς ήρθατε και οι δύο!".  

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια