Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Μυστικός Κήπος", της Frances Hodgson Burnett
(Διασκευή: Geraldine McCaughrean, Εικονογράφηση: Margarita Kukhtina)


Αν είστε λάτρεις των κλασικών παιδικών βιβλίων, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη διασκευή του "Μυστικού Κήπου", του διάσημου βιβλίου της Frances Hodgson Burnett, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά και με πλούσια εικονογράφηση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Μαίρη Λένοξ, ένα μοναχικό και δύστροπο κορίτσι που μεγαλώνει στην Ινδία από μία βάγια και τους υπόλοιπους υπηρέτες ενός πλούσιου σπιτιού, απομονωμένη από τους αδιάφορους γονείς της. Όταν εκείνοι πεθαίνουν, τη Μαίρη αναλαμβάνει να μεγαλώσει ένας άγνωστος σε αυτήν θείος, που ζει σε ένα απομακρυσμένο αρχοντικό κάπου στη βόρεια Αγγλία. Εκεί θα ανακαλύψει τυχαία το κλειδί που οδηγεί σε έναν μυστικό κήπο, που παραμένει κλειδωμένος και απαγορευμένος στους επισκέπτες για χρόνια. Με τη βοήθεια του Ντίκον, του μικρού αδελφού μιας από τις υπηρέτριες του σπιτιού, η Μαίρη θα ξαναζωντανέψει τον κήπο, αποκτώντας ενδιαφέρον και σκοπό στη ζωή της. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την ταυτότητα του άγνωστου αγοριού που κλαίει τη νύχτα, κλεισμένο σε ένα από τα πολλά δωμάτια του μεγάλου σπιτιού. 



Ποιος να είναι, άραγε, ο Κόλιν και γιατί αρνείται πεισματικά να βγει στο φως της ημέρας; Σε ποιον ανήκε ο μυστικός κήπος που παραμένει απεριποίητος εδώ και χρόνια και πόσα ακόμα μυστικά να κρύβονται πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες του αρχοντικού; Μπορεί, άραγε, ένας κήπος να αναβιώσει χάρη στην αγάπη, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη ζωή δύο μοναχικών, δυστυχισμένων παιδιών;  

Ο Μυστικός Κήπος γράφτηκε το 1909 και θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία του 20ου αιώνα.  Πρόκειται για μια ιστορία αφιερωμένη σε όλα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά τούτου του κόσμου, ωδή στη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και στα θαύματα που προκύπτουν από την συνεχή προσπάθεια. Η επαφή με τη φύση δίνει στη μικρή Μαίρη Λένοξ ένα κίνητρο για να συνεχίσει να ζει, αλλάζοντάς της τη ζωή και βοηθώντας τη να βελτιώσει όσα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα της είχαν προκύψει από τα χρόνια μοναξιάς και απόρριψης που προηγήθηκαν. Η διασκευή της Geraldine McCaughrean απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας από το πρωτότυπο, χάρη στο συνοπτικά γραμμένο κείμενο και την πανέμορφη εικονογράφηση της Margarita Kukhtina. Αποτελείται από 96 σελίδες, προτείνεται για αναγνώστες  ηλικίας από 5 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Θα μπορούσε, άραγε, ένας και μόνο κήπος να αλλάξει τη ζωή ενός κοριτσιού; 

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια