Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


5 βιβλία για αναγνώστες ηλικίας από 7 ετών και άνω!




"Investi Gators: Οι Σούπερ Πράκτορες", του John Patrick Green

Ηλικία: 7+

Οι σούπερ πράκτορες της Κ.ΟΜ.ΠΡΑ, της Καταπληκτικής ΟΜάδας ΠΡακτόρων, είναι ο φόβος και ο τρόμος των απανταχού κακοποιών! Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από το έγκλημα, τη διαφθορά και τη σύγχυση, οι δύο καλύτεροι πράκτορες, ο Μάνγκο και ο Μπρας, αναλαμβάνουν να λύσουν τα πιο μυστηριώδη μυστήρια, χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους και τις απίθανες τεχνικές τους! Πρόκειται για τη νέα ξεκαρδιστική σειρά Graphic Novel, όπου δύο σούπερ αλιγάτορες ταξιδεύουν μέσα στους υπονόμους και μάχονται τις δυνάμεις του κακού. Στην πρώτη αποστολή τους καλούνται να λύσουν όχι ένα, αλλά δύο μυστήρια. Θα καταφέρουν, άραγε, να αιχμαλωτίσουν τους κακούς, πριν αυτοί ξεγλιστρήσουν από τα χέρια τους; Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και από παιδιά που μόλις ξεκίνησαν να διαβάζουν μόνα τους, χάρη στη διασκεδαστική ιστορία του και τη σχετικά μεγάλη γραμματοσειρά. Στο τέλος θα βρείτε οδηγίες για το πώς να σχεδιάσετε τους κεντρικούς ήρωες. Χωρίζεται σε 13 κεφάλαια, αποτελείται από 216 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.




"Ο Απρόθυμος Δράκος", του Κένεθ Γκράχαμ

(Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου, Απόδοση: Μάρω Ταυρή)

Ηλικία: 7+

Πρόκειται για τη σύγχρονη εικονογράφηση και μετάφραση της κλασικής ιστορίας φιλίας μεταξύ ενός αγοριού και ενός καλού δράκου, που γράφτηκε το 1898 από τον Βρετανό συγγραφέα Κένεθ Γκράχαμ και αποτέλεσε έργο - ορόσημο για τον τρόπο που η λογοτεχνία του φανταστικού θα αντιμετώπιζε στο εξής τη στερεοτυπική μορφή του δράκου.  Ο νεαρός γιος ενός βοσκού, που αγαπάει τα βιβλία όσο τίποτα και γνωρίζει πολλά για τους δράκους, θα ανακαλύψει σε μια σπηλιά κοντά στο σπίτι του έναν πολυμαθή δράκο, που αγαπάει την ποίηση. Το αγόρι και ο δράκος θα γίνουν φίλοι, οι χωρικοί, όμως, φοβισμένοι, θα καλέσουν τον Άγιο Γεώργιο να τους απαλλάξει από αυτόν. Θα καταφέρει, άραγε, το αγόρι να σώσει τον φίλο του και να πείσει τους συγχωριανούς του να τον αποδεχτούν; Έχει ασπρόμαυρη εικονογράφηση, αποτελείται από 120 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.




"Άνω Λεχ", του Roald Dahl

(Εικονογράφηση: Κουέντιν Μπλέικ)

Ηλικία: 7+

Ο κύριος Χόπι ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα, σε μια μεγάλη πολυκατοικία. Μια ζωή ήταν μόνος, αλλά από τότε που βγήκε στη σύνταξη νοιώθει ακόμη μεγαλύτερη τη μοναξιά του. Στο μπαλκόνι κάτω από εκείνο του κυρίου Χόπι ζει η κυρία Σίλβερ, το αντικείμενο του έρωτα και καλά φυλαγμένο μυστικό του κυρίου Χόπι. Εκείνη δίνει όλη την αγάπη της στη χελώνα της τον Άλφι, και καθόλου δεν έχει καταλάβει τον κρυφό θαυμασμό που τρέφει ο γείτονάς της γι' αυτήν. Μέχρι που μια μέρα θα ζητήσει τη βοήθειά του για να κάνει τη χελώνα της να μεγαλώσει. Θα καταφέρει, άραγε, ο κύριος Χόπι να κερδίσει την αγάπη και να γίνει επιτέλους ευτυχισμένος χάρη σε λίγα μαγικά λόγια και κάμποσα μαρουλόφυλλα; Το βιβλίο έχει τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη εικονογράφηση όλων των βιβλίων του Roald Dahl, αποτελείται από 96 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.





"Σέρλοκ Χολμς: Το Βαμπίρ του Σάσεξ"

(Εικονογράφηση: Arianna Bellucci)

Ηλικία: 8+

Μία μητέρα έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δαγκώσει τον λαιμό του ίδιου της του μωρού! Ο σύζυγός της απελπισμένος απευθύνεται στους Χολμς και Γουάτσον, προκειμένου να καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει. Άραγε, να υπάρχουν βαμπίρ; Πρόκειται για μία ακόμη ιστορία της σειράς νεανικής λογοτεχνίας Μυστικά και Χαμένοι Θησαυροί, με ήρωες τον Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του Δρ. Γουάτσον. Είναι βασισμένη σε μια ιστορία του Sir Arthur Conan Doyle, και είναι γραμμένη με τη μορφή της προσωπικής διήγησης του πιστού βοηθού του διάσημου ντετέκτιβ. Αποτελείται από 88 σελίδες, έχει μεγάλη γραμματοσειρά, ιδανική για αναγνώστες που ξεκινούν τώρα να διαβάζουν μεγαλύτερα κείμενα, και συμπληρώνεται από ευχάριστη ασπρόμαυρη εικονογράφηση. Στην ίδια σειρά μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμη ιστορίες μυστηρίου με τους δύο ήρωες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.





"Άγκαθα Μίστερι: Το Στέμμα του Δόγη", του Σερ Στιβ Στίβενσον

(Εικονογράφηση: Stefano Turconi)

Ηλικία: 8+

Τα ξαδέρφια Άγκαθα και Λάρι Μίστερι, μια δωδεκάχρονη επίδοξη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και ο δεκατετράχρονος σπουδαστής της σχολής ντετέκτιβ Eye International, θα βρεθούν στην Ιταλία, όπου θα αναζητήσουν το παλιό χρυσό στέμμα κάποιου Βενετού Δόγη, που κλάπηκε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. Πρόκειται για την πέμπτη περιπέτεια της νεανικής σειράς μυστηρίου του Σερ Στιβ Στίβενσον, ψευδώνυμο του συγγραφέα της διάσημης σειράς βιβλίων Τζερόνιμο Στίλτον, Μάριο Πασκουαλότο. Αποτελείται από 136 σελίδες, έχει ασπρόμαυρη εικονογράφηση και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Στην ίδια σειρά μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμη ιστορίες, με τις περιπέτειες των δύο νεαρών παιδιών.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια