Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


 ...βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι! (Μέρος Α') 

Αν ανήκετε σε αυτούς που ξεκίνησαν ήδη να κάνουν λίστες για τα καλοκαιρινά τους αναγνώσματα, τότε στη Μικρή Παραμυθού θα μπορέσετε να βρείτε πολλές, παλαιότερες και ολοκαίνουριες προτάσεις! Η λογοτεχνική σειρά Διαβάζω Ιστορίες των εκδόσεων Μεταίχμιο, είναι ιδανική για τους μικρούς αναγνώστες που κάνουν τα πρώτα τους ανεξάρτητα βήματα στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, καθώς είναι επιμελημένη παιδαγωγικά, ανάλογα με την αναγνωστική ετοιμότητα κάθε παιδιού. Όλα, από το μέγεθος της γραμματοσειράς μέχρι το στήσιμο των σελίδων, είναι φροντισμένα για διαφορετικά αναγνωστικά επίπεδα παιδιών ηλικίας από 6 ετών και άνω. Τα βιβλία ξεκινούν με απλές, διασκεδαστικές ιστορίες έως 1000 λέξεων, και φτάνουν σε μεγαλύτερες, που διευρύνουν τους ορίζοντες κάθε αναγνώστη. 


"Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες", της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

(Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου)



Η μάγισσα Λουίζα ζούσε μόνη με συντροφιά τον γάτο της, τον Φλοκάτο. Κανείς δεν τολμούσε να την πλησιάσει και όλοι την φοβούνταν. Μέχρι που στην πόλη μετακόμισε μια νέα οικογένεια με ένα αγόρι και τον γάτο του. Όταν ο γάτος εξαφανίζεται, ο μικρός Τίμος θα κάνει τα πάντα για να τον βρει. Ακόμη και να πλησιάσει το σπίτι της τρομακτικής μάγισσας. Μήπως, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν; Μια ιστορία για τη ζωοφιλία, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αποτελείται από 56 σελίδες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω. Προσφέρεται δωρεάν η αφήγηση της ιστορίας σε GR codeΜπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου εδώ. 


"Τα τρελόπαιδα", της Μαριλίτας Χατζημποντόζη

(Εικόνες: Βασίλης Γρίβας)



Ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης είχε για μπαμπά έναν διάσημο γιατρό, για μαμά μια διάσημη ακτιβίστρια, η αδερφή του ήταν απουσιολόγος και ο μικρός του αδερφός άσος στη ρομποτική. Ο ίδιος, όμως, δεν είχε διαπρέψει πουθενά, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Κανείς δεν καμάρωνε για αυτόν, όπως κανείς δεν καμάρωνε για τον κολλητό του φίλο, το Διονύση. Οι δυο τους μοιράζονταν μία κοινή αγάπη, εκείνη για τη μουσική, και αργότερα θα μοιράζονταν ένα κοινό μυστικό: τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό μουσικής του σχολείου! Τί θα κάνει, όμως, εκείνος παρέα με τα υπόλοιπα τρελόπαιδα του συγκροτήματος, αφού οι γονείς του διαφωνούν στο να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο διαγωνισμό; Μήπως, άραγε, ο ταχυδακτυλουργός παππούς του, μπορεί να δώσει τη λύση; Μια ιστορία για την οικογενειακή ζωή, την αγάπη για τη μουσική και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αποτελείται από 64 σελίδες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω. Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια