Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

  


"Τι κάνω...με τη μαμά! Τι κάνω...με τον μπαμπά!", 

της Αντουάν Αμελί

(Εικονογράφηση: Ιζαμπέλ Μαροζέ) 


"Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο με τη μαμά... Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο με τον μπαμπά...". Μαζί παίζουμε, κάνουμε βόλτες, διαβάζουμε, μαθαίνουμε ένα σωρό πράγματα, περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Ακόμα και όταν είναι πολύ απασχολημένοι, πάντα έχουν χρόνο για μένα. Μαζί φτιάχνουμε τηγανίτες, βάφουμε τους τοίχους, μαθαίνουμε ποδήλατο και πατίνι. Τί κι αν είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Κατά βάθος μοιάζουν πολύ! 



Ένα διπλό βιβλίο, με διπλό εξώφυλλο και διπλή ιστορία, που καταρρίπτει τα φυλετικά στερεότυπα. Περιγράφει όλα όσα μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τη μαμά και τον μπαμπά, είτε ζουν στο ίδιο είτε σε διαφορετικό σπίτι, όλα όσα μπορούν να μοιραστούν μαζί τους, όλες εκείνες τις αναμνήσεις που χτίζουν για να έχουν συντροφιά στο υπόλοιπο της ζωής τους! Τί κι αν είναι διαφορετικού φύλου ή έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα; Τί κι αν οι ώρες της μέρες δεν είναι ποτέ αρκετές; Για τον μπαμπά και τη μαμά το παιδί θα είναι πάντα η προτεραιότητά τους.



Ένα βιβλίο γραμμένο απλά και με απλή, χαρούμενη εικονογράφηση, που εξηγεί στα παιδιά με τρόπο όμορφο και κατανοητό όλες εκείνες τις μικρές-μεγάλες στιγμές που μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους. Κυρίως, όμως, καταρρίπτει τα φυλετικά στερεότυπα και εξηγεί πώς ο καθένας από τους δύο γονείς αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις με τον δικό του, εντελώς διαφορετικό, τρόπο και με κοινό παρονομαστή την ΑΓΑΠΗ για το παιδί του.  Αποτελείται από 56 σελίδες, απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 2 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια