Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η Έλλη και ο Ερμής Ταξιδεύουν στην Ελλάδα", της Σοφίας Αλεξίου

(Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη)


Η Έλλη και ο Ερμής τρελαίνονται για ταξίδια και καινούριες εμπειρίες! Παρέα με τον σκύλο τους τον Ντίνο γυρίζουν όλη την Ελλάδα με το ποδήλατο, τα πόδια, τα πατίνια, με πλοίο ή όποιο άλλο μεταφορικό μέσο διαθέτουν, χαρίζοντας στους αναγνώστες όμορφες εικόνες και χρήσιμες πληροφορίες για τους τόπους που επισκέπτονται.



Ένας μικρός "ξεναγός" για παιδιά που τους συστήνει τα πιο σημαντικά μνημεία και γειτονιές της πόλης των Αθηνών, αλλά και μερικές από τις σπουδαιότερες πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Από την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, μέχρι το Μοναστηράκι και τον Εθνικό Κήπο, "περπατούν" τους όμορφους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, ενθαρρύνοντας και άλλους να τους μιμηθούν. 



Κατόπιν, συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε νησιά και πόλεις μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας, όπως είναι το Σούνιο, η Ύδρα, το Ναύπλιο, η Κρήτη, η Μονεμβασιά, η Αρχαία Ολυμπία και ένα σωρό άλλα μέρη, όπου θα δουν σπουδαία μνημεία, όπως ο Ναός του Ποσειδώνα, το Μπούρτζι, η Πύλη των Λεόντων και το Θέατρο της Επιδαύρου. 



Ένα βιβλίο που χρησιμοποιεί για πρωταγωνιστές δύο μικρά παιδιά, πρόσωπα οικεία στην ηλικιακή ομάδα όπου απευθύνεται, ενώ ταυτόχρονα είναι γραμμένο απλά και κατανοητά, δίνοντας έμφαση στις πιο ουσιαστικές πληροφορίες, ώστε να μην κουράζει παραθέτοντας πληθώρα λεπτομερειών. Έχει απλή, όμορφη και γεμάτη χρώματα εικονογράφηση, ενώ στο τέλος περιλαμβάνει το άλμπουμ των διακοπών των δύο κεντρικών ηρώων του βιβλίου.



Μια χαρτόδετη έκδοση 48 σελίδων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 6 ετών και άνω. Εμάς μας φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Αθήνα, μιας και βρεθήκαμε σε αρκετά από τα μέρη που αναφέρονται στο βιβλίο.



Αν αγαπάτε και εσείς τις περιπέτειες και τα ταξίδια, αν στις εκδρομές σας συνηθίζετε να επισκέπτεστε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την Έλλη και τον Ερμή σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια