Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Τα τρία μικρά λυκάκια", του Ευγένιου Τριβιζά 

  σε τρισδιάστατη έκδοση!


Οι εκδόσεις Μίνωας γιορτάζουν τα 30 χρόνια επιτυχίας του διάσημου παιδικού βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά, "Τα τρία μικρά λυκάκια", με την επανακυκλοφορία της υπέροχης επετειακής ποπ απ έκδοσης του 2011! Το βιβλίο, που αποτελεί μια διαφορετική αλλά εξυπνότατη απόδοση του κλασικού παραμυθιού με τα τρία γουρουνάκια, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993 σε εικονογράφηση της Έλεν Όξενμπερι. 



Στο έργο του Τριβιζά οι ρόλοι αντιστρέφονται και την θέση του κακού παίρνει τώρα ο Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι, ενώ στη θέση του κυνηγημένου βρίσκονται  3 μικρά λυκάκια. Κατά τα άλλα, ο μύθος ίδιος, αλλά σαφώς πιο εκσυγχρονισμένος, με τα σπιτάκια να είναι φτιαγμένα όχι από άχυρο, ξύλο και τούβλα, αλλά από τούβλο, τσιμέντο και μέταλλο. Φυσικά, ο Ρούνι Ρούνι καταφέρνει να τα γκρεμίσει όλα, ώσπου τα τρία λυκάκια, απελπισμένα, καταφεύγουν στην ύστατη λύση…στο λουλουδένιο σπίτι. Και εκεί ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία του υπέροχου αυτού βιβλίου, όπου το κακό γουρούνι συνεπαρμένο από τη μυρωδιά και την ομορφιά των λουλουδιών, μετατρέπεται σε θαυμάσιο, καλό γουρούνι και πετυχαίνει αυτό που από την αρχή ήταν ο στόχος του: να γίνει δεκτός στην παρέα των τριών μικρών λύκων. 



Έτσι, μέσα από το πνευματώδες χιούμορ του Τριβιζά, δίνεται ένα σπουδαίο μήνυμα: ότι κάθε άνθρωπος κρύβει βαθιά μέσα του ένα καλό κομμάτι του εαυτού του και μένει μόνο να αντικρίσει την πραγματική ομορφιά, τη φιλία και την αποδοχή, για να βγει αυτό στην επιφάνεια! Αν ανοίξεις το σπίτι και την καρδιά σου στον εχθρό, ίσως να τον κάνεις φίλο! Το βιβλίο αποτελείται από 32 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και άνω. Είτε επιλέξετε την απλή έκδοση, είτε την ποπ απ, είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια