Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο" & "Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία", της Μελίνας Ηλιοπούλου, 

(Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης)


Αν αγαπάτε τα ταξίδια, τις καινούριες εμπειρίες, τις κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες και να διαβάζετε για διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, τότε αυτά τα δύο βιβλία σίγουρα θα σας αρέσουν! Πρόκειται για μικρούς ταξιδιωτικούς οδηγούς που απευθύνονται σε παιδιά, στα οποία συστήνουν δύο από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, το Λονδίνο και τη Φλωρεντία. Και τα δύο βιβλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί στα ταξίδια σας ή απλά ως βιβλία γνώσης για μια νοερή επίσκεψη σε δύο από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.



Οι δύο μίνι οδηγοί αναφέρονται με απλουστευμένο τρόπο στο ιστορικό παρελθόν των δύο πόλεων, στη γεωγραφική τους θέση, στο πώς μπορεί να φτάσει ή να μετακινηθεί κανείς εκεί και στα πιο σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί. Το κείμενο διανθίζεται από χρήσιμες φράσεις μεταφρασμένες στα αγγλικά και τα ιταλικά αντίστοιχα, ενώ παράλληλα ο αναγνώστης περιηγείται σε μερικά από τα πιο κομβικά σημεία των δύο πόλεων·  Από το Ενυδρείο του Λονδίνου, το London Eye, το Κάστρο του Γουίνδσορ και το Big Ben, μέχρι τα Ανάκτορα του Γουεστμίνστερ, την Εθνική Πινακοθήκη και την Πλατεία Πικαντίλι. Και από τον Καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, τον Duomo και τη via Roma, μέχρι την Πλατεία των Αρχόντων, το Palazzo Vecchio και την Πινακοθήκη Uffizi.  



Περιηγηθείτε στις καλλιτεχνικές συνοικίες του Λονδίνου, περάστε το πρωινό σας με μια όμορφη βόλτα μέχρι το Βρετανικό Μουσείο, αγοράστε φιστίκια από έναν πλανόδιο πωλητή στο Hyde Park και γευτείτε τις απίθανες καραμέλες βουτύρου που μπορείτε να βρείτε στο Harrods, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της βρετανικής πρωτεύουσας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φάτε μεσημεριανό σε μια trattoria χωμένη σε ένα από τα πολλά στενάκια της Φλωρεντίας, να συναντήσετε με τη φαντασία σας τον Leonardo da Vinci στην απόλυτη ησυχία της νυχτερινής πόλης, να μάθετε την ιστορία της πιο διάσημης ξύλινης μαριονέτας και να απολαύσετε το πιο ωραίο παγωτό, ταξιδεύοντας - έστω νοερά - στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης.



Με αεροπλάνο, τρένο, πατίνι ή απλώς τη φαντασία σας, και οδηγό τον Σοφοκλή το μαγικό βιβλιαράκι και αχώριστο σύντροφο της Μελίνας Ηλιοπούλου, περιηγηθείτε στους δρόμους δύο από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Το κάθε βιβλιαράκι αποτελείται από 72 σελίδες, προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 6 ετών και άνω (ή αν θέλετε τη γνώμη μου για λίγο μεγαλύτερους) και συμπληρώνεται ιδανικά από την ευφάνταστη και σύγχρονη εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης.



Επισκεφθείτε το site του εκδοτικού οίκου και βρείτε ιδέες για δημιουργική αξιοποίηση στην τάξη του "Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια