Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Όταν η φαντασία πάει σχολείο!", της Δέσποινας Λιαράκου
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού


Κάθε πρωί η Λίνα στέκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της και παρακολουθεί τον κόσμο που περνά· τον κύριο Πέτρο που ανοίγει την μπουτίκ του, την κυρία με τα άσπρα γυαλιά και τα βιβλία στο χέρι, τα αυτοκίνητα και τους περαστικούς που διασχίζουν τον δρόμο, και αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη να πλάσει ένα σωρό ιστορίες. Οι γονείς της αποφασίζουν να τη γράψουν στο νηπιαγωγείο, πιστεύοντας ότι έχει ανάγκη από φίλους, αλλά εκείνη δεν χαίρεται καθόλου που θα αλλάξει η καθημερινότητά της. Στο νηπιαγωγείο, όμως, θα ανακαλύψει έναν κόσμο ακόμη καλύτερο από εκείνον του μπαλκονιού της, γεμάτο από φανταστικά παιχνίδια, παραμύθια και καινούρια πρόσωπα.



Μέχρι που φτάνει η στιγμή η Λίνα να αλλάξει σχολείο και να πάει στην πρώτη. Τόσες  αλλαγές είναι  πολλές για εκείνη και ο αποχωρισμός από κάθε τι που έχει συνηθίσει την πονάει. Στο καινούριο σχολείο, όμως, θα βρεθεί σε έναν κόσμο διαφορετικό, ακόμη πιο πολύχρωμο και σίγουρα εξίσου γεμάτο φαντασία με τον προηγούμενο! Ένα κόσμο όπου σέβονται την ανάγκη της Λίνας, και του κάθε παιδιού σαν εκείνη, να χτίσουν φανταστικές εικόνες βγαλμένες μέσα από τη μικρή παιδική καρδιά τους! Τελικά ο μπαμπάς είχε δίκιο· πάντα θα υπάρχει κάπου μια γωνιά για τη Λίνα και τους νέους της φίλους!



Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που αγαπήσαμε για την υπέροχη πολύχρωμη και γεμάτη φαντασία εικονογράφησή του και την απλή αλλά καθημερινή ιστορία του. Μια ιστορία με την οποία θα ταυτιστούν πολλά παιδιά, μιας και οι αλλαγές που υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα στη ζωή, στην αρχή μας προκαλούν φόβο. Τελειώνοντας, όμως, την ανάγνωση, θα έχουν αντλήσει κουράγιο και αισιοδοξία για κάθε τι νέο που θα έρθει να αντικαταστήσει ή και να συμπληρώσει το παλιό. Αποτελείται από 32 σελίδες, απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 4 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις τελείαΣτο τέλος του βιβλίου θα βρείτε QR code με δραστηριότητες και το τραγούδι της Λίνας. 



Είτε αποφασίσετε να μείνετε σπίτι, είτε να βγείτε στους δρόμους και να γεμίσετε τις σχολικές αίθουσες, ένα είναι το μόνο σίγουρο· θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μαζί και την φαντασία σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια