Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Μυστικός Κήπος", της Frances Hodgson Burnett
(Διασκευή: Vic Parker, Εικονογράφηση: Beatriz Castro)


Αν αγαπάτε τα κλασικά βιβλία, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη συγκεκριμένη διασκευή του "Μυστικού Κήπου", που κυκλοφόρησε πρόσφατα  σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το πασίγνωστο βιβλίο της Frances Hodgson Burnett, που γράφτηκε το 1909 και θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία του 20ου αιώνα.  Μια ιστορία αφιερωμένη σε όλα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά τούτου του κόσμου, ωδή στη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και των θαυμάτων που γεννιούνται μέσα από την προσπάθεια.  



Ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Μέρι Λένοξ, ένα μοναχικό και φαινομενικά δύστροπο κορίτσι, που μεγαλώνει στην Ινδία από μία βάγια και τους υπόλοιπους υπηρέτες του πλούσιου σπιτιού της, οι οποίοι φροντίζουν να την κρατούν μακριά από τους αδιάφορους γονείς της.  Όταν εκείνοι πεθαίνουν, τη Μέρι αναλαμβάνει να μεγαλώσει κάποιος άγνωστος σε αυτήν θείος, που ζει σε ένα απομακρυσμένο αρχοντικό κάπου στη βόρεια Αγγλία. Εκεί θα ανακαλύψει τυχαία το κλειδί που οδηγεί σε έναν μυστικό κήπο, κλειδωμένο και απαγορευμένο στους επισκέπτες για χρόνια. Με τη βοήθεια του Ντίκον, του μικρού αδελφού μιας από τις υπηρέτριες του σπιτιού, το κορίτσι θα ξαναζωντανέψει τον κήπο, αποκτώντας έτσι έναν σκοπό στη ζωή της. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την ταυτότητα του άγνωστου αγοριού που κλαίει τη νύχτα, κλεισμένο σε ένα από τα πολλά δωμάτια του μεγάλου σπιτιού. 



Ποιος να είναι, άραγε, ο Κόλιν και γιατί αρνείται πεισματικά να βγει στο φως της ημέρας; Πού να βρίσκεται ο αρχικός ιδιοκτήτης του μυστικού κήπου και γιατί τον άφησε απεριποίητο εδώ και χρόνια; Ποια μυστικά κρύβονται πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες του αρχοντικού και πόσα από αυτά να ξεκλειδώνει το κλειδί που βρήκε η Μέρι; Γίνεται, άραγε, τα μαραμένα φυτά να αποκτήσουν και πάλι ζωή, βοηθώντας την ίδια στιγμή δύο μοναχικά παιδιά να βρουν την ευτυχία;  Η επαφή με τη φύση θα δώσει στη μικρή Μέρι Λένοξ ένα κίνητρο για να συνεχίσει να ζει, αλλάζοντάς της τη ζωή και βοηθώντας τη να βελτιώσει όσα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα της είχαν προκύψει από τα χρόνια μοναξιάς και απόρριψης που προηγήθηκαν.



Η διασκευή της Vic Parker αποτελείται από 160 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω και συμπληρώνεται ιδανικά από την πανέμορφη εικονογράφηση της Beatriz Castro


 

Δεν υπάρχουν σχόλια