Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο λύκος Ζαχαρίας παίρνει τα βουνά" & 

"Ο λύκος Ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλιά του"

της Orianne Lallemand 

(Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier)


Ο διάσημος, πλέον, λύκος και αγαπημένος ήρωας των μικρών παιδιών, επιστρέφει με δύο νέες, καταπληκτικές περιπέτειες! 

Στον πρώτο τόμο, ο λύκος Ζαχαρίας παίρνει τα βουνά! Θέλοντας να βοηθήσει την αγαπημένη του φίλη, δεσποινίδα Τιτί, να εντοπίσει τον πατέρα της, το πιο μυστηριώδες Γέτι, ξεκινάει για μια τρελή περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί μερικά από τα πιο διάσημα βουνά του κόσμου! Από το Έβερεστ, το πιο ψηλό βουνό των Ιμαλαϊων, μέχρι το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία και από το Ουλουρού της Αυστραλίας, έως το Κιλιμάτζαρο, το Μάτσου Πίτσου και τις χιονισμένες Άλπεις, ο αγαπημένος λύκος όλων των μικρών παιδιών θα ριχτεί με ενθουσιασμό σε ένα καταπληκτικό ταξίδι αναζήτησης του διαβόητου Μεγαλοπόδαρου


Μία πολύ όμορφη ιστορία που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γνώση, καθώς αποτελεί ένα διαφορετικό βιβλίο γεωγραφίας. Η Orianne Lallemandπροτείνει μέσω του γνωστού χαρακτήρα της παιδικής σειράς εικονογραφημένων βιβλίων της, έναν εναλλακτικό και πολύ πιο ευχάριστο τρόπο πληροφόρησης των παιδιών σχετικά με μερικά από τα πιο όμορφα βουνά του κόσμου. Αποτελείται, συνολικά, από 40 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω.


                                                                         *********

Στον δεύτερο τόμο, ο λύκος Ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλιά του! Χαρούμενος για το ευχάριστο γεγονός, αποφασίζει να οργανώσει μια μεγάλη γιορτή και να καλέσει όλους τους φίλους του!  Εκείνοι, ωστόσο, έχουν άλλες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα ο Ζαχαρίας να φύγει εκνευρισμένος. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν στο δρόμο του εμφανίζεται ένα τζίνι! Θα του βγουν, άραγε, σε καλό οι τρεις ευχές που θα του προσφέρει αυτό και τί στα αλήθεια θέλουν να κρύψουν οι φίλοι του; 


Ένα ευχάριστο βιβλίο για τις παρεξηγήσεις και τις ευχάριστες εκπλήξεις! Διασκεδαστικό και συνάμα τρυφερό, αποτελεί μία όμορφη ιστορία για την φιλία και την ομορφιά του να βρίσκεσαι κοντά σε ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς. Αποτελείται, συνολικά, από 40 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και πάνω.


Και τα δύο βιβλία είναι γραμμένα με τρόπο απλό και κατανοητό και εικονογραφημένα με όμορφα χρώματα και χαρούμενες εικόνες. Μέσω του φιλικού τους ήρωα, επιδιώκουν να περάσουν σημαντικά μηνύματα στα παιδιά, σχετικά με τη σημασία της αλληλοβοήθειας, της αγάπης και της φιλίας.  Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της ίδιας σειράς: "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν'αλλάξει χρώμα",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος", "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σταρ",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου",  "Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει", "Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών", "Ο λύκος Ζαχαρίας φοβάται τη σκιά του", "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ - ήρωας",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα", "ο λύκος Ζαχαρίας μαθαίνει για τα συναισθήματα", " Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία" (βλέπε εδώ) και "Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό" (βλέπε εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια