Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...



"Τα Συναισθήματα μιας μάγισσας", της Ιωάννας Μπαμπέτα
(Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου)


Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς με ήρωες την επίδοξη μάγισσα Ερμιόνη και τον μικρό της αδελφό και φέρελπιν ιππότη, Αρθούρο. Η Ερμιόνη αποφασίζει πως για να γίνει αληθινή μάγισσα, θα πρέπει να έχει βοηθό και ζηλεύει τις άλλες μάγισσες, εκείνες των βιβλίων, που έχουν μια γάτα, μια κουκουβάγια ή έστω ένα κοράκι. Μια ολόλαμπρη μέρα που επισκέπτονται με την οικογένειά της το Ζωολογικό Κήπο, δράττεται της ευκαιρίας να διαλέξει τον μελλοντικό της σύμμαχο στα μαγικά! Όμως, οι παπαγάλοι ανήκουν, ήδη, στους πειρατές, το λευκό λιοντάρι παραείναι άγριο, οι καμηλοπαρδάλεις και οι ελέφαντες είναι τόσο τεράστιοι που την πιάνει υψοφοβία, ενώ τους ταράνδους τους έχει προλάβει εδώ και αιώνες ο Άγιος Βασίλης! Μήπως, τελικά, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να γίνει ο ιδανικός βοηθός, είναι απλά να βρίσκεται πάντα δίπλα μας;



Μία πολύ όμορφη ιστορία για την αδελφική αγάπη και τα παιδικά συναισθήματα, γενικότερα. Γραμμένη απλά και εικονογραφημένη υπέροχα, προβάλλει την αξία της φιλίας και της συνεργασίας, μέσα από μία απλή, αλλά ιδιαίτερα ευρηματική, αφήγηση. Η Ερμιόνη και ο Αρθούρος είναι δύο αδέλφια που λειτουργούν ο ένας για τον άλλο και αγαπούν βαθιά ο ένας τον άλλο, όπως ιδανικά θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε σχέση, αδελφική ή όχι. Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς με πληροφορίες, συμβουλές και ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να εκφραστεί και να μιλήσει για τα συναισθήματά του.  Αποτελείται από 40 σελίδες, απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 4 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: "Οι Συγγνώμες μιας Μάγισσας" και "Τα Ευχαριστώ ενός Ιππότη", όπου τα συγγνώμη και ευχαριστώ παρουσιάζονται ως μαγικές και ηρωικές πράξεις που μεταμορφώνουν τα παιδιά σε μάγισσες και ιππότες!



Η Ερμιόνη βρήκε το βοηθό της και ο Αρθούρος  τη σύμμαχό του στο παιχνίδι. Εξάλλου, μάγισσα χωρίς βοηθό γίνεται; Δεν γίνεται! Τελικά,  καμιά φορά αυτό που αναζητάμε βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας! 

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια