Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο", του Roald Dahl
(Εικονογράφηση: Quentin Blake) 


Στον Βρετανό, νορβηγικής καταγωγής συγγραφέα, Roald Dahl, αποδίδονται μερικά από τα ωραιότερα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που έχουν γραφτεί παγκοσμίως. Ένα από τα πιο διάσημα έργα του είναι "Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο", που εκδόθηκε το 1961 ακολουθώντας το αγαπημένο λογοτεχνικό μοτίβο του συγγραφέα, εκείνο του μικρού παιδιού που μεγαλώνει μοναχικά και χωρίς αγάπη (βλ. επίσης τη Ματίλντα και το Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας).

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένα επτάχρονο ορφανό αγόρι, που ζει με τις δύο κακές και δύστροπες θείες του, Βέργα και Βαρέλα, από τότε που τους γονείς του καταβρόχθισε - μέρα μεσημέρι και σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου - ένας πελώριος και θυμωμένος ρινόκερος! Η ζωή μαζί τους καμία σχέση δεν έχει με εκείνη που είχε στο παλιό του σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Τώρα, τον αναγκάζουν να κάνει βαριές δουλειές, του φέρονται σκληρά και δεν τον αφήνουν να ξεμυτίσει από τον φράκτη του απομακρυσμένου τους σπιτιού ούτε εκατοστό, με αποτέλεσμα να ζει μόνος και μακριά από άλλα παιδιά και παιχνίδια. Ο Τζίμης είναι φοβερά δυστυχισμένος, μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίζεται μπροστά του ως δια μαγείας,  ένας μικρόσωμος γερούλης με περίεργο σκουροπράσινο κοστούμι, που θα του αλλάξει  για πάντα τη ζωή

Χάρη στα μικρά πράσινα πραγματάκια που του χάρισε, τα οποία λαμποκοπούσαν μαγευτικά, μα κυρίως χάρη στο ατύχημα που σκόρπισε τα αλλόκοτα τούτα πραγματάκια κάτω από τη γέρικη ροδακινιά που βρισκόταν στη μέση του κήπου, ξεκίνησε για τον Τζίμη το πιο απίστευτα συναρπαστικό και αλλόκοτα μαγικό ταξίδι της ζωής του! Από τη ροδακινιά φύτρωσε ένα πελώριο γιγαντοροδάκινο, που οι δύο πανούργες θείες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν χρήματα. Ωστόσο, μέσα στο παράξενο φρούτο κατοικούν εξίσου παράξενα πλάσματα, που θα γίνουν οι συνταξιδιώτες του Τζίμη σε ένα ταξίδι μακριά από την ανυπόφορη ζωή που είχε μέχρι τώρα!

Ένα μαγευτικό βιβλίο, γραμμένο από τον μεγαλύτερο παραμυθά του κόσμου, που παίρνει από το χέρι ένα μοναχικό και δυστυχισμένο παιδί, για να το οδηγήσει σε μια περιπέτεια που θα θυμάται για πάντα! Αποτελείται από 184 σελίδες, προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και πάνω και κυκλοφορεί σε νέα σκληρόδετη έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια