Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


τη "Ματίλντα", του Roald Dahl
(Εικονογράφηση: Quentin Blake)


Η Ματίλντα Γουόρμγουντ είναι ένα από τα πιο αξιαγάπητα 5χρονα που θα έχετε ποτέ την τύχη να γνωρίσετε! Πρόκειται για ένα παιδί χαρισματικό, έξυπνο, τρυφερό, με μεγάλη καρδιά και ιδιαίτερα προικισμένο μυαλό, που ζει με τους γονείς και τον αδελφό του σε ένα χωριό της Αγγλίας. Οι δικοί της αδιαφορούν εντελώς για εκείνη, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μένει μόνη της, όσο οι ίδιοι ασχολούνται με τις δουλειές και τα χόμπι τους. Η Ματίλντα αγαπάει πολύ το διάβασμα και πηγαίνει καθημερινά στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου χάρη στα βιβλία που δανείζεται μπορεί να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης! Όταν έρχεται η ώρα να πάει σχολείο, η δασκάλα της, η δεσποινίς Χόνεϊ, ανακαλύπτει ότι η Ματίλντα δεν είναι σαν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της· ξέρει να γράφει, να διαβάζει και να υπολογίζει καλύτερα από  οποιονδήποτε ενήλικα! Το σχολείο για τη Ματίλντα θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο μέρος του κόσμου. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα που ακούει στο όνομα  δεσποινίς Τραντσμπουλ και είναι η πιο κακιά διευθύντρια του κόσμου! Εκτός από κακιά, είναι και ιδιαίτερα εφευρετική με τις τιμωρίες προς τους μικρούς μαθητές, τους οποίους απεχθάνεται με πρώτη και καλύτερη τη μικρή Ματίλντα. Μέχρι τη στιγμή που εκείνη θα ανακαλύψει πως τα ταλέντα της δεν περιορίζονται μονάχα στις μαθητικές της επιδόσεις! 



Πρόκειται για ένα από τα  πιο γνωστά και αγαπητά βιβλία του Roald Dahl, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς παιδικών βιβλίων παγκοσμίως! Εκδόθηκε το 1988 και το 1996 γυρίστηκε σε ταινία, με πρωταγωνιστές τους Danny DeVito και Mara WilsonΤο 2019 οι Times συμπεριέλαβαν το βιβλίο ανάμεσα στα 100 καλύτερα νεανικής λογοτεχνίας όλων των εποχών. Μια ιστορία όπου το χιούμορ βαδίζει παράλληλα με την αγανάκτηση και τη συγκίνηση, έως και το αίσιο τέλος που θα προσφέρει ικανοποίηση και χαρά στον αναγνώστη. Η Ματίλντα, με τις εξαιρετικά σπάνιες δυνατότητες του μυαλού της, θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε παιδί που έχει την ατυχία να ζει σε προβληματικό περιβάλλον, όπου δεν αναγνωρίζεται κανένα από τα ταλέντα του. Θα έχει, ωστόσο, την τύχη να συναντήσει έναν άνθρωπο εξίσου τρυφερό με εκείνη και να βρει σε αυτόν όλη τη στοργή και το ενδιαφέρον που της έλειψαν. Απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 9 ετών και πάνω, αποτελείται από 280 σελίδες και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπου επανακυκλοφόρησε πρόσφατα σε ανανεωμένη σκληρόδετη έκδοση. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν και άλλα βιβλία του συγγραφέα, όπως "Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας" , "Οι Μάγισσες", το "Αγόρι" κα.



Στη Μικρή Παραμυθού αγαπάμε πολύ τα βιβλία του Roald Dahl, γι' αυτό και χαρήκαμε, γελάσαμε και απολαύσαμε την ανάγνωση της Ματίλντα, ονειρευόμενοι έναν κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι για όλα τα παιδιά του κόσμου!

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια