Η Μικρή παραμυθού διαβάζει...


"Η Γιαγιά μου η κλέφτρα ξαναχτυπά!", του Ντέιβιντ Ουάλιαμς
Εικονογράφηση: Τόνι Ρος


Για όσους δεν γνωρίζετε ήδη τον Ντέιβιντ Ουάλιαμς, θα θέλαμε να σας τον συστήσουμε μέσα από τα διαβάσματα της Μικρής Παραμυθού. Πρόκειται για τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων που δεν έγινε τυχαία ο Νο 1 ευπώλητος στη Μεγάλη Βρετανία, ούτε τυχαία έχει μεταφραστεί σε 50 γλώσσες, μιας και πρόκειται για έναν πολυτάλαντο άνθρωπο που έφτασε να θεωρείται ο νέος Ρόαλντ Νταλ της γενιάς του. Στην Ελλάδα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.



Το πιο αγαπημένο μας, ίσως, από αυτά είναι "Η Γιαγιά μου η Κλέφτρα" (βλ. εδώ), μια ιστορία σύγχρονηχιουμοριστικήενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα βαθιά συγκινητική, με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη, παρατημένη από τους μόνους στενούς συγγενείς της, οι οποίοι την εκμεταλλεύονται και την χρησιμοποιούν ως λύση ανάγκης. Μια γιαγιά που τόλμησε να βγει από τον λήθαργο της καθημερινότητας, θυμίζοντας στον μικρό εγγονό της πόσο του άρεσε κάποτε να κάνει παρέα μαζί της και προσφέροντάς του ένα πρότυπο ανθρώπου για να αγαπά και να θυμάται πάντοτε με θαυμασμό. Η κλέφτρα γιαγιά κατάφερε να πλάσει για τον 11χρονο Μπεν έναν κόσμο όπως εκείνος τον επιθυμούσε και να του χαρίσει μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, αυτοπεποίθηση και θάρρος για να κυνηγά τα δικά του όνειρα!



Πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη περιπέτεια της σειράς, στην οποία η γιαγιά έχει πλέον φύγει από τη ζωή, αλλά κάποιος αντιγράφει το μοναδικό της στυλ, ληστεύοντας αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Τα εγκλήματα φέρουν τη σφραγίδα της Μαύρης Γάτας, χαρίζοντας  στον μικρό Μπεν την ευκαιρία να λύσει ένα ακόμη μυστήριο. Ποιος να είναι εκείνος που καταφέρνει με τόση επιδεξιότητα να κλέψει τη μάσκα του Τουταγχαμών από το Βρετανικό Μουσείο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου από το στάδιο Γουέμπλεϊ και το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας από το μουσείο της Μαντάμ Τισό, αφήνοντας πάντα πίσω του μερικά κομμάτια scrabble; Με τη βοήθεια του παντοπώλη Ραζ και εμπόδιο το ανελέητο κυνηγητό του κουτσομπόλη γείτονα κυρίου Πάρκερ και της τοπικής Περιπόλου Γειτονιάς της οποίας είναι εκείνος αρχηγός, ο Μπεν θα οργώσει το Λονδίνο προκειμένου να αποτρέψει μία ακόμη μεγάλη ληστεία και στη συνέχεια να βοηθήσει τον κλέφτη να επιστρέψουν τα κλοπιμαία στη θέση τους. Αυτή τη φορά δεν θα έχει πλάι του τη γιαγιά, αλλά έναν  απροσδόκητο και πολύ διάσημο σύμμαχο!



Μία περιπέτεια γεμάτη από χορό Μπόλρουμ, ευφάνταστα κοστούμια, κυνηγητό με μοτοποδήλατα μέσα στην πόλη, νυχτερινές βουτιές στον Τάμεση, απρόσμενες συναντήσεις και το κυριότερο ... μια μαύρη γάτα που εμφανίζεται πάντα την πιο κατάλληλη στιγμή! Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με γρήγορη δράση, ανατρεπτική πλοκή, που διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους! Αποτελείται από 368 σελίδες και προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 9 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια