Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο κ. Πιγκουίνος και ο χαμένος θησαυρός", του Άλεξ Τ. Σμιθ


Ο κ. Πιγκουίνος είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένας πιγκουίνος! Μόνο που δεν περιορίζεται στο ασπρόμαυρο φτέρωμα, το μικρό ράμφος και τα πτερύγια, αλλά φοράει ένα στιλάτο καπέλο με φτερό και κρατάει έναν μεγεθυντικό φακό. Γιατί ο κ. Πιγκουίνος είναι ένας Επαγγελματίας Ερευνητής! Ωστόσο, κανένας πελάτης δεν έχει έρθει ακόμη στο γραφείο του και κανείς δεν του έχει αναθέσει να λύσει ανεξιχνίαστα μυστήρια. Μέχρι που του τηλεφωνεί η κυρία Κοκό Κοκάλου, η ιδιοκτήτρια του Μουσείου Υπέροχων Αντικειμένων, η οποία απελπισμένη για την έλλειψη πόρων του μουσείου της, του ζητά να τη βοηθήσει να βρει τον θησαυρό που είχε κρύψει μέσα σε αυτό ο προ-προ-προπάππους της. Ο κ. Πιγκουίνος πείθεται χάρη στην προοπτική μιας μεγάλης περιπέτειας και μιας ακόμη μεγαλύτερης αμοιβής που τον περιμένει σε περίπτωση που τα καταφέρει να βρει τη λύση στο συναρπαστικό αυτό κυνήγι θησαυρού. Με βοηθό τον Άρη, μια μεγάλη αράχνη με καπέλο, την κυρία Κοκάλου και τον αδελφό της Κόλιν, ξεκινούν να ερευνούν ένα ένα τα στοιχεία με πρώτο εκείνο που θα τους οδηγήσει σε ένα μυστικό πέρασμα. Και η περιπέτεια μόλις αρχίζει! 



Πρόκειται για μια νέα σειρά βιβλίων από τον συγγραφέα και εικονογράφο των χριστουγεννιάτικων βιβλίων με ήρωα τον Γουίνστον το ποντικάκι (βλ. εδώ), που  κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αρκετά χιουμοριστική, διαβάζεται ευχάριστα και κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία, καθώς όσο περνούν οι σελίδες η ιστορία προχωρά δίνοντας ολοένα και περισσότερα στοιχεία. Έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη γραμματοσειρά, ώστε να διαβάζεται με άνεση και από μικρότερες ηλικίες, ενώ η ωραία εικονογράφηση που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο κείμενο, η απλή γλώσσα και η ενδιαφέρουσα θεματολογία δεν αφήνουν τον αναγνώστη να κουραστεί, κάνοντάς το ιδανικό ανάγνωσμα για τις καλοκαιρινές διακοπές, και όχι μόνο. Αποτελείται συνολικά από 208 σελίδες και απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 7 ετών και άνω. 



Θα μπορέσει, άραγε, ο κ. Πιγκουίνος να λύσει το πρώτο του μυστήριο και να γλιτώσει το αναπόφευκτο κλείσιμο του γραφείου ερευνών του και την επιστροφή στον Παγωμένο Νότο; Αν θέλετε να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο! Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και ο 2ος τόμος: "Ο κ. Πιγκουίνος και το κάστρο με τα μυστικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια